Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gespecialiseerde eenheden vallen woning binnen

Gespecialiseerde eenheden vallen woning binnen

Gespecialiseerde eenheden van de federale politie zijn gisteravond een woning binnengevallen in de Okaaistraat in Teralfene, bij Affligem. Omwonenden zouden minstens één schot gehoord te hebben. De politie arresteerde een 64-jarige man, die inmiddels gecolloqueerd werd.

De buurt van de woning in de Okaaistraat werd een tijdlang volledig afgesloten. Vermoedelijk verschanste zich in de woning een gewapende persoon die zich weigerde over te geven aan de politie. Daarom riep de politiezone TARL de hulp in van de speciale eenheden van de federale politie.

"Het betrof een 64-jarige man met zelfmoordneigingen die zich in zijn woning had verschanst en zich schuldig maakte aan bedreigingen met gebaren of zinnebeelden door middel van  een loodjesgeweer", meldt het parket van Halle-Vilvoorde. "Aangezien de betrokkene zich niet onmiddellijk wilde overgeven, werden de speciale eenheden ter plaatse gevraagd. De man gaf zich uiteindelijk toch over, waarna hij voor een geestesonderzoek naar het ziekenhuis werd gevoerd. Ondertussen werd de beslissing tot collocatie genomen."