Getuigen gezocht van ramkraak Alsemberg

don 17 jan 2019

Peugeot-garage Ollivier in Alsemberg, een deelgemeente van Beersel, heeft camerabeelden vrijgegeven van de ramkraak op de garage afgelopen weekend. Zo hopen de eigenaars getuigen te vinden. 't Is bij hen de tweede ramkraak op anderhalve maand tijd. De schade van de vorige was nog maar net hersteld.

In de nacht van zondag op maandag, kort na middernacht, reed een witte Ford Fiesta de parking op van Peugeot-garage Ollivier langs de Brusselsesteenweg in Alsemberg. Met de auto wordt de deur van de garage aan diggelen gereden. Daarna gaan twee daders naar binnen. Ze lopen naar de toog waar de kassa staat en gaan ermee aan de haal. Amper anderhalve minuut  later zijn de dieven er al vandoor en vluchten in de richting van Brussel.

Met dezelfde Ford Fiesta werd diezelfde nacht, een kwartier eerder, ook een ramkraak gepleegd op Ford-garage Vanspringel in Dworp. Ook daar werd de kassa meegenomen, net als een laptop en een tablet. Wie iets verdachts of de witte Ford Fiesta gezien heeft op de avond van de ramkraken, wordt gevraagd contact op te nemen met de politiezone Zennevallei.