Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

GO! onderwijs investeert 5,3 miljoen euro in Grimbergse scholen

GO! onderwijs investeert 5,3 miljoen euro in Grimbergse scholen

In Grimbergen zijn deze week de werken begonnen aan de GO! basisschool De Regenboog en het GO! atheneum. Er wordt 5,3 miljoen euro geïnvesteerd om de capaciteit uit te breiden en de scholen te vernieuwen. Tegen september 2021 moet alles klaar zijn.

Binnen anderhalf jaar moet het nieuwe schoolgebouw klaar zijn. "Dat komt tussen de huidige basisschool en het bestaande atheneum in", zegt Nathalie Jennes, woordvoerder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. "De oudste leerlingen van de lagere school delen het gebouw met de jongste leerlingen van het atheneum. Dit zorgt voor een milde overgang van basisonderwijs naar secundair."

Het nieuwe schoolgebouw zal onder andere bestaan uit twee grote landschapslokalen en tien klaslokalen die per twee met elkaar kunnen verbonden worden. "Door de nieuwbouw komt er in de basisschool dan weer ruimte vrij voor vier extra kleuterklassen. Rondom de nieuwbouw worden bomen geplant, een sportveld aangelegd en een tribune die kan gebruikt worden als zitplek of buitenklas", zegt Nathalie Jennes.

Verder komt er ook een nieuwe sporthal van 600 vierkante meter groot. "Die zal ontsloten worden langs de Brusselsesteenweg. De sporthal zal ook worden opengesteld worden voor sportverenigingen uit de buurt. Tot slot komt er een personeelsparking met enkele oplaadpunten voor elektrische wagens", besluit Jennes.