grimbergen_gemeentehuis_verkleind.jpg

Grimbergen stelt plannen nieuwe vleugel gemeentehuis voor

vrij 24 sep 2021

Het gemeentebestuur van Grimbergen heeft de plannen voor de nieuwe vleugel van het gemeentehuis voorgesteld. Daar zullen de gemeentelijke eerstelijnsdiensten, de bibliotheek, het Sociaal Huis en de toeristische dienst gecentraliseerd worden. De renovatie van het huidige gemeentehuis en de aanbouw van de nieuwe vleugel zullen samengeteld ruim 12 miljoen euro kosten.

 

Door het centraliseren van allerlei diensten zullen bezoekers zich in de toekomst minder moeten verplaatsen. Ook zullen de medewerkers van de diensten op één site efficiënter kunnen samenwerken. De aanbouw moet één functioneel geheel vormen met het huidige gemeentehuis.

Voor de nieuwe vleugel zal de oude jongensschool afgebroken worden. In dat gebouw krijgen momenteel het vijfde en zesde leerjaar van Vrije Bassischool Prinsenhof les. Zij zullen terechtkunnen in een deel van het nieuwe gemeentehuis. Daarvoor is een erfpachtovereenkomst van zo’n vijftig jaar gesloten.

De omgeving rond het gemeentehuis zal groener kleuren en nauwer aansluiten bij het Prinsenbos. Aan die zijde komt ook de hoofdingang. Bezoekers van het gemeentehuis en de school zullen zich parkeren voortaan moeten parkeren op parking Prinsenbos. Al blijft het de bedoeling dat de mensen zich zoveel mogelijk te voet verplaatsen.

Het vernieuwde gemeentehuis moet in 2024 klaar zijn voor gebruik.