Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen wil nieuwe bib aan gemeentehuis

Grimbergen wil nieuwe bib aan gemeentehuis

Het Grimbergse gemeentebestuur wil een stuk van het gemeentehuis afbreken en een nieuwe zijvleugel bouwen naast het bestaande gemeentehuis. Bedoeling is alle gemeentelijke diensten samen te brengen én een nieuwe bibliotheek te realiseren.

Grimbergen wil de bestaande zijvleugel van het gemeentehuis afbreken en vervangen door een nieuwbouw. “Zo kunnen we al onze diensten samenbrengen, een moderne balie installeren, multifunctionele vergaderzalen en een nieuwe bibliotheek creëren,” aldus burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

Digitaal
De bibliotheek wordt ‘een bib van de toekomst’, legt schepen bevoegd voor de bibliotheek Philip Roosen (N-VA) uit: “Je zal er meer kunnen dan alleen boeken ontlenen. De nieuwe bib moet ook een kenniscentrum zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar digitaal de norm is. Bovendien is aangetoond dat de bibliotheek centraal gelegen moet zijn. “Cijfers tonen aan dat slechts 17 procent van de ontleners uit Strombeek komt. Daarom willen we de bib centraal vestigen binnen groot Grimbergen.”

Contactpunt
Wat met de oude bibliotheek zal gebeuren, wordt momenteel bekeken. “De huidige meerderheid heeft een duidelijke visie op wat met de site van Strombeek-Bever, waar het OCMW en de bieb nu gevestigd zijn, moet gebeuren,” aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Laeremans (Vernieuwing). “Er zal in de toekomst een belangrijk contactpunt blijven voor de bibliotheek in Strombeek-Bever. Ook zal er een loketfunctie van het Sociaal Huis blijven zijn, net zoals het Huis van het Kind op die site blijft.”

Momenteel loopt er een studie. Ten laatste in 2023 moet de vergunningsaanvraag klaar zijn, zodat er dan met de werkzaamheden gestart kan worden.