Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergse begraafplaatsen krijgen ecologische paden

Grimbergse begraafplaatsen krijgen ecologische paden

In Grimbergen krijgen alle begraafplaatsen ecologische paden. Dat besliste het gemeentebestuur na een proefproject in Humbeek. Daar is het nieuwe gedeelte van de begraafplaats al voorzien van paden met natuursteen-granulaten en een natuurlijk bindmiddel.

Die paden zijn makkelijk te onderhouden en vermijden modderplassen bij regenweer. Na heel wat positieve reacties van Grimbergenaren, beslist de gemeenteraad om ook op de andere begraafplaatsen ecologische paden aan te leggen. Binnenkort zijn de begraafplaatsen in het centrum van Grimbergen en Lint aan de beurt en aansluitend zullen de begraafplaatsen in Strombeek en Beigem worden heraangelegd.

“Het voordeel van deze paden is dat ze volledig waterdoorlaatbaar zijn en ze er bij regen steeds droog en zonder plassen bijliggen”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “Het draagt ook bij tot een efficiëntere manier van werken voor de grafmakers. Als  ze een grafkelder moeten openmaken is de verharding zeer simpel te verwijderen en terug aan te brengen. Het is voor mij altijd een prioriteit geweest om voor de burgers een plek te creëren waar ze op een serene manier hun overledenen kunnen herdenken.”