Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen Asse na goedkeuring belastingverhoging: “Te voortvarend geweest”

Groen Asse na goedkeuring belastingverhoging: “Te voortvarend geweest”

Vorige maand keurde de nieuwe meerderheid in Asse, bestaande uit CD&V en N-VA een belastingverhoging goed. Oppositiepartij Groen stemde toen ook voor, maar zegt dat het die beslissing nu overhaast heeft genomen.

Dat is toch de boodschap van Groen-fractieleider Edward Van Keer op sociale media. “Groen Asse is - door omstandigheden - te voortvarend geweest de belastingverhoging goed te keuren en heeft daardoor niet over de hele lijn gehandeld in overeenstemming met haar sociale karakter,” aldus Van Keer.

Van Keer neemt als fractieleider van Groen zijn verantwoordelijkheid op. “Tijdens mijn betoog en de stemming heb ik hier onvoldoende aandacht aan besteed. Daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden aan onze kiezers.”

Die kiezers krijgen nu wel een belastingverhoging. Zo gaat de personenbelasting van 6 naar 6,9%. “Groen zal vanuit de oppositie kritisch en opbouwend op toezien dat het belastinggeld de burgers ten goede komt en efficiënt besteed wordt. Zo zullen we blijven ijveren voor betere wandel- en fietsinfrastructuur, een duurzaam én sociaal beleid en de kwaliteit van de dienstverlening bewaken,” besluit Van Keer.