Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grootste Hoppinpunt in Vlaamse Rand geopend aan Afrikamuseum in Tervuren

Grootste Hoppinpunt in Vlaamse Rand geopend aan Afrikamuseum in Tervuren

In de schaduw van het Africamuseum, op de grens van Wezembeek-Oppem en Tervuren, is het grootste Hoppinpunt in de Vlaamse Rand geopend. De bestaande parking werd uitgebreid tot 286 plaatsen. Daarnaast is er een overdekte fietsenstalling en verschillende laadpalen. Het hoppinpunt is ook vlot bereikbaar met bus en tram en zal aansluiten op de toekomstige fietssnelwegen F203 en F29.  

Hoppinpunten zijn plekken waar je makkelijk van het ene op het andere vervoersmiddel overstapt. Het Hoppinpunt in Tervuren ligt aan het einde van de tramlijn 44. “Zowel mensen die hier van vervoersmiddel wisselen als bezoekers aan het Afrikamuseum kunnen zich hier parkeren”, klinkt het. “Een 300-tal fietsers vinden hier fietskluizen, een ruime overdekte fietsenstalling en een herstelpunt waar je terecht kan met kleine problemen aan je fiets.”

Het Hoppinpunt maakt deel uit van de werken aan de Ring rond Brussel. “Daarmee zetten we in op een vlotte mobiliteit voor elke weggebruiker. Met het Hoppinpunt bieden we weggebruikers een waardig alternatief voor de auto en verminderen we stap voor stap het aantal auto’s op de Ring rond Brussel.”