Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gunther Coppens legt eed af als gedeputeerde

 

Gunther Coppens legt eed af als gedeputeerde

Gunther Coppens (N-VA) legt vandaag de eed af als gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant. De Leeuwenaar volgt vanaf volgend jaar Monique Swinnen (CD&V) op.

Gunther Coppens is vandaag schepen van onder meer Landbouw en Senioren in Sint-Pieters-Leeuw. Vanaf 2021 verhuist hij naar het provinciaal niveau. Coppens wordt naast Bart Nevens de tweede N-VA’er in de deputatie. Van zijn partijgenoot erft hij bevoegdheden Onderwijs en Vlaams beleid. Daarnaast neemt hij van de afscheidnemende Monique Swinnen onder meer de bevoegdheden Toerisme, Financiën en Platteland over. 

Ook Tom Dehaene (CD&V) neemt enkele bevoegdheden van Swinnen over. Gunther Coppens is filosoof van opleiding en werd in 2012 schepen in Sint-Pieters-Leeuw. Zijn plaats in het Leeuwse schepencollege wordt ingenomen door Veerle Seré. Zij leidt tot op het einde van dit jaar de scholengroep Sirius.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.