Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halattraction met kopzorgen naar Carnaval Halle

Halattraction met kopzorgen naar Carnaval Halle

Woensdagavond werd het programma van Carnaval Halle voorgesteld. Dat vindt dit jaar plaats van vrijdag 21 tot en met maandag 23 maart. Organisator Halattraction had bij de voorstelling een duidelijke boodschap voor het stadsbestuur. De vele wegenwerken in de Halse binnenstad en de invoering van herbruikbare bekers geven de organisator van het Halse carnaval namelijk de nodige kopzorgen.

Halattraction zegt dat het steeds moeilijker wordt om het Halse carnaval te organiseren. Jaarlijks lokt het evenement tienduizenden mensen naar de Halse binnenstad. Maar de wegenwerken wegen zwaar op de organisatie. Het parcours van de stoet moest aangepast worden om de werken te omzeilen.

Een ander aandachtspunt zijn de herbruikbare bekers. Vlaanderen verplicht organisatoren die sinds dit jaar te gebruiken. Vorig jaar nog zei de stad Halle dat het gebruik daarvan 'nog niet haalbaar was voor een evenement als carnaval'. Halattraction staat achter het idee om de afvalberg te verkleinen, maar benadrukt dat het als organisatie zelf geen pint tapt.

Burgemeester Marc Snoek (sp.a) neemt de zorgen van Halattraction serieus. Vanmiddag zit het stadsbestuur, Hallatraction en de Halse cafébazen samen om te overleggen hoe ze het bekerprobleem aanpakken. Zij kwamen overeen dat dit jaar nog met wegwerpbekers wordt gewerkt, maar cafébazen feestvierders wel aanmoedigen om ze te verzamelen.