bres_halle.jpeg

Halle krijgt gloednieuw sportcentrum, maar geen ondergrondse parking aan De Bres

woe 6 jul 2022

De stad Halle en de Vlaamse Milieumaatschappij hebben een ontwerper voor de herinrichting van de omgeving van de Bres aangeduid. Die herinrichting omvat een nieuw sportcentrum met een nieuw park rond de opengelegde Zenne. Er komt geen ondergrondse parking, maar wel een bovengronds parkeergebouw.

28 architectenbureaus stelden zich kandidaat om de omgeving van De Bres te hertekenen. Het schepencollege volgt dat advies nu en gunt de opdracht aan een team bestaande uit BEL ARCHITECTEN, CRIT./Peter Swinnen, BE Greisch, Stream And River Consult en TIJD & VLIJT. “Het gekozen ontwerp beantwoordt het best aan de toekomstvisie: een plek waar sport, recreatie en groen samenkomen in een landschapspark met een meanderende Zenne”, klinkt het bij de stad Halle. “In het park komt het nieuwe sportcentrum. Het geheel wordt ontworpen om te voldoen aan de eisen voor nationale en internationale sportevents en moet aan de Halse verenigingen een infrastructuur bieden om op hoog niveau mee te spelen.”

Het sportcentrum wordt een landmark in Halle, waar je vanop het dak buitensporten kan beoefenen met zicht op de basiliek. Opvallend is ook het multifunctionele gebouw naast het nieuwe sportcentrum. “De structuur van de huidige sporthal zal deels hergebruikt worden om auto’s en fietsen te stallen. Er kunnen ook open ateliers en evenementen doorgaan”, zegt de stad Halle.

Het architectenbureau kiest om verschillende redenen niet voor een ondergrondse parking. Een bovengronds parkeergebouw kan beter worden verlucht en er zijn geen grote graafwerken nodig. Bovendien kan de huidige sporthal in gebruik blijven tijdens de bouw van het nieuwe sportcentrum”, aldus de stad Halle.

Hieronder zie je enkele foto's van hoe de omgeving aan De Bres er binnen enkele jaren moet uitzien. Hieronder zie je de grote sportzaal van nieuwe sportcentrum met zicht op het nieuwe park. Op de tweede foto zie je het Zennepark met de meanderende Zenne, het nieuwe sportcentrum met daarachter het multifunctionele parkeergebouw. 

 

[[{"fid":"198611","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

 

 

[[{"fid":"198608","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]