Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hallenaren planten meer dan 5.000 bomen aan Perregat in Lembeek

Hallenaren planten meer dan 5.000 bomen aan Perregat in Lembeek

Zo’n 500 mensen hebben gisteren samen 5.600 boompjes geplant aan het Perregat in Lembeek. De actie maakt deel uit van het Plan Boommarter, dat de waardevolle natuur in de buurt van het Hallerbos moet versterken.

De bosaanplant vond plaats op een perceel van Natuur en Bos langs de Zenne ten zuiden van Lembeek. In totaal gaat het om anderhalve hectare aan extra bos in natuurgebied Perregat. Verschillende instanties van de Vlaamse overheid en de stad Halle werken hier samen met strategisch project Zennevallei en Plan Boommarter aan de verdere ontwikkeling van een 12 hectare groot mozaïeklandschap van bos en grasland langs de oevers van de Zenne. Het uitzicht op het hoger gelegen Lembeekbos maakt het plaatje compleet.

Het Perregat, en het nabijgelegen Lembeekbos en Hallerbos vormen onderdelen van één van de mooiste natuurcomplexen van Vlaanderen”, zegt Patrick Huvenne van Natuur en Bos. “We willen de natuur in deze streek nog versterken én ecologisch en recreatief verbinden via Zoniënwoud en de Dijlevallei tot het Heverleebos en het Meerdaalwoud. Onder de naam Brabantse Wouden ijveren terreinbeheerders, provincie Vlaams-Brabant en gemeenten voor het statuut van Nationaal Park.”

De boomplantactie werd gecombineerd met een groot feest, Highland Games, animatie, begeleide wandelingen en een natuurbar. “Meer natuur en bos komt het welbevinden van de Hallenaren ten goede. En het is van belang om onze stad te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatverandering”, besluit burgemeester Marc Snoeck.