Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halse winkeliers bestolen met wisseltruc

Halse winkeliers bestolen met wisseltruc


De politie waarschuwt handelaars om niet zomaar geld te wisselen. In Halle hebben oplichters de voorbije dagen geprobeerd om winkeliers te bestelen met een wisseltruc. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

 

 

De wisseltruc is een bekend fenomeen voor de politiediensten. Meestal probeert iemand een geldbriefje te wisselen en leidt de persoon achter de kassa tegelijkertijd af. Een tweede persoon grijpt dan zijn kans om geld uit de kassa te stelen. 

De Halse politie waarschuwde de handelaars in het winkelcentrum van Halle vrijdag al dat er oplichters op pad waren. Tijdens de eindejaarsperiode is dat trouwens niet zo verwonderlijk, want de dieven profiteren dan van de drukte in de winkels en aan de kassa. Ze kunnen winkeliers sneller afleiden.

In een aantal winkels hebben de dieven geld kunnen stelen, maar hoeveel is niet duidelijk. Het is ook niet zeker dat het overal om dezelfde oplichters gaat. De politie raadt de handelaars in ieder geval aan om nooit geld te wisselen. Zo kunnen ze voorkomen dat ze op die manier bestolen worden.