Helse achtervolging eindigt op Bevrijdingsplein

don 27 jun 2019

Een motorrijder die door het rood reed onder het oog van de politie en daarna wegvluchtte heeft voor een kilometerslange achtervolging gezorgd in Halle. Pas toen hij crashte, kon hij worden ingerekend. De jongeman is geen onbekende voor politie en gerecht.

 

De politie van Halle zag dinsdagnamiddag een motorrijder door het rood zoeven aan het kruispunt met de August Demaeghtlaan en Jean Jacminstraat.  De combi zette de achtervolging in maar raakte, door de gevaarlijk hoge snelheid van de motorrijder, het spoor bijster in de drukke Basiliekstraat. Een tweede ploeg achtervolgde de waaghals ter hoogte van de Leide en de Dijkstraat, maar de man weigerde te stoppen en reed aan 100 km/u door kleinere straten. Hij reed zelfs aan hoge snelheid een straat met eenrichtingsverkeer in.

Uiteindelijk raakte hij een voertuig op de rotonde van het Bevrijdingsplein, raakte de stoep en een voorbijganger – die gelukkig geen verwondingen opliep - en kwam ten val. Pas daar kon de jongere, die bekend is bij de politie, worden ingerekend.

Er werden onder meer processen-verbaal opgesteld voor verstoring van de openbare orde, verschillende verkeersinbreuken, drugsbezit, niet-verzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs.