Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Heren Olympic Essenbeek Halle winnen CrossCup Relays, dames derde

Heren Olympic Essenbeek Halle winnen CrossCup Relays, dames derde

De heren van Olympic Essenbeek Halle hebben voor de vijfde keer op rij de CrossCup Relays in Gent gewonnen. Ook hun collega’s bij de dames eindigden op het podium in hun wedstrijd. Zij eindigden uiteindelijk derde.

 

De Relays in Gent is traditioneel de openingswedstrijd van het CrossCup-seizoen veldlopen. In de aflossingswedstrijd gaan de deelnemende atletiekclubs met elkaar de strijd aan. Elke team bestaat uit drie atleten. Voor Olympic Essenbeek Halle stonden Robin Hendrix uit Kapelle-Op-Den-Bos, Hallenaar Simon Debognies uit Halle en Leeuwenaar Isaac Kimeli aan de start.

De heren starten niet goed, startloper Hendricx valt bij de start en moet achtervolgen. Na de wissel zet Hallenaar Simon Debognies alles op alles en loopt een schitterende 3000 meter. Hij kan de opgelopen achterstand ombuigen in een voorsprong. Slotloper Isaac Kimeli uit Sint-Pieters-Leeuw loopt geconcentreerd zijn 4500 meter en laat de achtervolgers niet meer terugkomen.

Het is de vijfde opeenvolgende overwinning voor het team uit Halle. De dames van Olympic Essenbeek, met onder meer Astrid Verhoeven uit Mollem aan de start, eindigden derde in hun wedstrijd.