hopduvel.jpeg

Hopduvel palmt verwoeste kerktoren in Asse in

woe 31 aug 2022

In Asse zijn vanochtend de Hopduvelfeesten op een ludieke manier op gang getrapt. De Hopduvel nam er de verwoeste kerktoren in. Als een acrobaat klauterde hij door het gebinte, hoog boven de gemeente, en dat bracht heel wat kijklustigen op de been.

Burgemeester Koen Van Elsen ruilde vanochtend z'n burgemeesterssjerp voor één keer in voor een klimharnas. Hij moest dringend een kijkje gaan nemen op de kerktoren van de Sint-Martinuskerk. Als een acrobaat klauterde de hopduvel er over de zestig meter hoge toren. “De duvel staat symbool voor de septemberstormen die de hopteelt dikwijls verwoestten, net op het moment dat er geoogst moest worden”, zegt burgemeester Koen Van Elsen. “Waarom deze spectaculaire aankondiging? Omdat de Hopduvelfeesten helemaal terug zijn van weggeweest.”

Geen coronabeperkingen dus meer, maar een stoet, optredens én een openings- en slotspektakel. “Het gaat iets heel speciaal zijn. Het spektakel is bedacht en uitgevoerd door Assenaren. Ook qua optredens gaat het er boenk op zijn, met onder meer Camille, Metejoor, de Kreuners en Soulsister”, zegt schepen van Cultuur Geert Heyvaert. De Hopduvelfeesten vinden plaats op 9, 10 en 11 september.