Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

HST-route en jaagpaden naar Vilvoorde en Halle het vaakst gebruikt

HST-route en jaagpaden naar Vilvoorde en Halle het vaakst gebruikt

De HST-route en jaagpaden naar Vilvoorde en Halle worden het vaakst gebruikt door fietsers. Dat blijkt uit recente tellingen van de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op 22 meetpunten verspreid over de provincie noteerden Vlaams-Brabant en Wegen en verkeer in september en oktober vorig jaar 210.000 fietsverplaatsingen. Op werkdagen worden vooral de HST-route, de jaagpaden richting Halle en Vilvoorde (Zenneroute) en de gewestwegen naar Meise (N277 & N276) druk befietst. De provinvie hoopt nu dat op de andere trajecten ook een inhaalbeweging kan worden ingezet. En wellicht zal ook de HST-route in de toekomst nog populairder worden want in 2017 wordt in Zaventem de fietsbrug over de Ring rond Brussel aangelegd.

Nog uit de cijfers blijkt dat de gefietste afstand van thuis tot op het werk langs een fietssnelweg gemiddeld zo’n 18 km bedraagt. De provincie hoopt dat door de verdere uitbouw van het fietsGEN en de fietssnelwegen het aantal fietsers in de regio tegen 2020 vervijfvoudigd kan worden. (foto onder: provincie Vlaams-Brabant)