Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Huis van het Kind Pajottenland neemt maatregelen tegen kinderarmoede

Huis van het Kind Pajottenland neemt maatregelen tegen kinderarmoede

1 op de 30 Pajotse kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. Daarmee scoort de regio veel beter dan het Vlaams gemiddelde. Toch krijgt elke Pajotse school, kinderopvang of OCMW wel eens te maken met kansarmoede. Om ook die ouders en kinderen betere kansen te bieden, neemt Het Huis van het Kind Pajottenland, een samenwerking tussen zes Pajotse gemeenten en welzijnsorganisaties, verschillende maatregelen. 

In Vlaanderen wordt 1 op de 8 kinderen geboren in een kansarm gezin. In het Pajottenland liggen de cijfers opmerkelijk lager. Maar op het platteland is armoede vaak ook onzichtbaar. Om alle kinderen de nodige ondersteuning te bieden, werd een drietal jaar geleden het Huis van het Kind Pajottenland opgericht. De Welzijnsorganisaties en de Pajotse gemeenten Galmaarden, Bever, Herne, Gooik, Lennik en Pepingen sloegen hiervoor de handen in mekaar.

Vandaag werd een netwerkdag georganiseerd met de bedoeling de dienstverlening te verbeteren. “Heel vaak hebben we te maken met eenoudergezinnen. Daarom is het belangrijk dat we zeer laagdrempelig werken. We moeten hen de weg tonen naar de kinderopvang opdat ze de tijd vinden om een job te zoeken en kunnen deelnemen aan vormingen rond opvoeding”, verduidelijkt Marleen Lefèvre van het Huis van het Kind.