drugsbende_pajottenland.jpg

Huiszoekingen naar drugsbende in Gooik en Galmaarden

maa 14 jun 2021

De politie van Ninove heeft zes huiszoekingen uitgevoerd naar een drugsbende die actief was in het zuiden van Oost-Vlaanderen en het Pajottenland. Onder meer in Gooik en Galmaarden vielen speurders binnen. Er werden verschillenden soorten drugs, cash geld en voertuigen in beslag genomen. Vier verdachten zijn aangehouden.

Aan de huiszoekingen ging maandenlang onderzoek vooraf. “Tijdens de huiszoekingen werden zowel 78.000 euro cash geld, drugs en grondstoffen om drugs te produceren in beslag genomen”, meldt de lokale politiezone Ninove. “Zo werd onder meer speed, cocaïne, hasj, cannabis, ketamine, MDMA, GHB en XTC aangetroffen. Alles samen goed voor een straatwaarde van meer dan 330.000 euro. Vier voertuigen die dienden om de feiten te plegen werden in beslag genomen met het oog op verbeurdverklaring.”

Naast Gooik en Galmaarden vonden er ook huiszoekingen plaats in Ninove, Zottegem en Geraardsbergen. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Drie mannen en een vrouw zijn aangehouden. Het onderzoek naar subdealers wordt intussen voortgezet.

Foto: Politie Ninove