Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hulpdiensten eisen maatregelen tegen agressie

Hulpdiensten eisen maatregelen tegen agressie

Ambulanciers willen dat agressie tegen hulpverleners strenger aangepakt wordt. Die eis komt er nadat twee ambulanciers maandagavond bedreigd werden met een vuurwapen bij een interventie in de Affligemse deelgemeente Teralfene. Volgens de hulpverleners komen agressors er te vaak vanaf met een lichte of zelfs geen straf.

Twee ambulanciers uit Liedekerke werden maandagavond opgeroepen voor ronddwalende man in de Okaaistraat in Teralfene. Volgens getuigen dreigde de man ermee zichzelf van het leven te beroven. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de 63-jarige man teruggekeerd naar zijn woning. Daar bedreigde hij de hulpverleners met een vuurwapen. De speciale eenheden konden de man uiteindelijk overmeesteren.

Na het nieuwe geval van agressie pleiten de ambulanciers voor een databank met adressen van potentieel gevaarlijke patiënten. Zo kunnen ze zich voorbereiden op mogelijke probleemsituaties. Bovendien vinden ze dat justitie te laks omgaat met geweld tegen hulpverleners. De zaken worden vaak geseponeerd of de daders komen ervan af met een lichte straf.  

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.