Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Infrabel vernieuwt sporen tussen Londerzeel en Mechelen

Infrabel vernieuwt sporen tussen Londerzeel en Mechelen

Spoorwegbeheerder Infrabel vernieuwt dit weekend een halve kilometer spoor in Kapelle-op-den-Bos, vlakbij de Jan Bogaertbrug. De werken aan de rails, dwarsliggers en ballast zijn nodig omdat de spoorinfrastructuur op die plaats bijna stuk is. Er rijden dit weekend geen treinen tussen Mechelen en Londerzeel, de NMBS legt vervangbussen in.

De spoorlijn is een drukke verbinding voor zowel reizigers- als goederentreinen. "Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken worden deze werken ruim op voorhand en in overleg met alle betrokken partijen gepland", zegt woordvoerder van Infrabel. "Tijdens de paasvakantie werd al één spoor op de brug volledig vernieuwd. De vernieuwing van het tweede spoor staat later nog op de agenda. Om veiligheidsredenen is er tijdens de werkzaamheden geen treinverkeer tussen Mechelen en Londerzeel."

Tegelijk zijn er voorbereidende werken om op termijn het Europese veiligheidssysteem ETCS te installeren. De spoorwegbeheerder heeft de ambitie om tegen eind 2025 alle spoorlijnen uit te rusten met het systeem. "De kans dat een trein door een rood sein rijdt, verkleint enorm met ETCS. Ook overdreven snelheid, de oorzaak van veel treinongevallen, wordt zo goed als onmogelijk", klinkt het.