Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Inkendaal opent afdeling voor revaliderende coronapatiënten

Inkendaal opent afdeling voor revaliderende coronapatiënten

Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek gaat revaliderende coronapatiënten opvangen en verzorgen. Inkendaal heeft vorige week een aparte corona-afdeling opgestart nadat er in het revalidatieziekenhuis zelf zes patiënten besmet leken te zijn met het virus. In totaal zullen er op de afdeling 20 patiënten kunnen revalideren.

Vanaf begin maart verkeert Inkendaal in verhoogde staat van alertheid. Het revalidatieziekenhuis heeft het coronavirus lang buiten de muren kunnen houden, maar vorige week moest het een aparte corona-afdeling oprichten nadat eigen patiënten toch besmet bleken te zijn. Sinds gisteren zijn nieuwe externe opnames mogelijk. Dat geldt voor patiënten die niet besmet zijn, maar ook voor covid-patiënten die revalidatienoden hebben.

"De corona-afdeling zal ex-covidpatiënten opvangen die op de intensieve zorg verbleven, maar klinisch stabiel zijn en de acute fase van besmettelijkheid achter de rug hebben", zegt algemeen directeur Sofie Blancquaert. "Daarnaast behandelt de eenheid ook patiënten die revalideren, maar tijdens hun hospitalisatie besmet geraakten. De nieuwe afdeling richt zich niet op symptomatische COVID-19-patiënten met acute noden."

Inkendaal heeft de afdeling gescheiden van de andere afdelingen en een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen en therapeuten samengesteld om de patiënten klaar te stomen voor een leven na corona. "Onze medewerkers zijn de voorbije weken in sneltempo opgeleid. We weten dat deze situatie veel energie vraagt van onze medewerkers, daarom voorzien we psychologische bijstand. Ook voor revalidanten en hun families is er ondersteuning vanuit het ziekenhuis", besluit Blancquaert.