Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Interza roept op: "bescherm je afvalzak tegen dieren"

Interza roept op: "bescherm je afvalzak tegen dieren"

Afvalintercommunale Interza vraagt om vuilniszakken beter te beschermen tegen vossen en katten. Net zoals elk jaar duiken ook nu weer katten en vossen op in het straatbeeld die de zakken stuk bijten. Met een puinhoop aan zwerfvuil tot gevolg.

“Wie de afvalzak voor de deur aanbiedt, is er verantwoordelijk voor tot op het moment dat de ophaalploegen de zak oppikken,” benadrukt directeur van Interza Jan Buysse. “Concreet: als de inhoud van je afvalzak door een dier is verspreid, moet je dat zwerfafval zelf opruimen. Doe je dat niet, dan kan je een GAS-boete krijgen.”

Interza geeft alvast enkele tips mee om je zakken beter te beschermen tegen dieren: “Het helpt om de zak pas ’s morgens buiten te zetten en niet ’s avonds. Vossen en katten zijn bij uitstek nachtdieren.” De veiligste oplossing blijft om je vuilniszak aan te bieden in een ouderwetse, gesloten afvalemmer. “Kleef daar wel een sticker op met het Interza-logo, dan is het duidelijk voor onze diensten dat daar een afvalzak in zit. Je kan ze gratis aanvragen,” aldus Buysse.