tram_meise.jpg

Inwoners vragen duidelijkheid over tramtracé in Meise

vrij 5 dec 2014

Gisteravond organiseerde De Lijn een infoavond over de plannen voor de sneltram aan de A12 in Meise. Daar kregen inwoners een antwoord op al hun vragen en konden ze hun opmerkingen kwijt over het huidige tracé. En daar maakten ze dankbaar gebruik van.  

De infosessie in de zaal De Eendracht in Westrode lokte heel wat inwoners uit Meise en Wolvertem. En die hadden heel wat grieven en suggesties over het tramtracé dat De Lijn in gedachte heeft. "Er moet nog heel wat studiewerk verricht worden. We verzamelen alle suggesties en spelen die info door aan de studiebureaus die daar zeker rekening mee gaan houden”, verduidelijkt Dominique Renders van De Lijn Vlaams-Brabant.

Maar er gingen ook heel wat stemmen op tegen het huidige sneltramtracé aan de westkant van de A12. Zo vrezen tegenstanders voor verkeershinder, onveilige verkeerssituaties en een tekort aan parkeerplaatsen.  “Wij worden wellicht onteigend maar weten officieel nog van niets. Ik vraag me af wanneer ze eindelijk eens gaan vertellen waar we aan toe zijn”, aldus één van de ongeruste buurtbewonbers. 

Het Oosttracé is volgens de tegenstanders een beter alternatief, maar een studie van De Lijn spreekt dit tegen.  “Dat traject zou 20 miljoen euro extra kosten en het zou 30% minder reizigers aantrekken.  Die twee argumenten zijn heel belangrijk en maken dat het geen goede beslissing zou zijn om de tram te verleggen naar de oostkant van de A12”, benadrukt Dominique Renders van De Lijn.  Ook de vereniging Trein Tram Bus is voorstander van het westelijk tracé.