Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Joris Van Hauthem (Lennik) is overleden

Joris Van Hauthem (Lennik) is overleden

Gewezen volksvertegenwoordiger Joris Van Hauthem uit Lennik is overleden. Dat meldt het Vlaams Belang. Hij was amper 51 jaar jong. 

Sinds 2001 zetelde Joris Van Hauthem in de Lennikse gemeenteraad maar hij was al veel langer politiek actief. Zo was hij ook 24 jaar volksvertegenwoordiger. Begin jaren ’90 zetelde hij in de kamer en van 1995 tot 2014 in het Vlaams parlement. Maar sinds een tijdje sukkelde Van Hauthem opnieuw met zijn gezondheid. Om die reden nam hij maandag ontslag uit de gemeenteraad. Vandaag is hij op 51-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte.

“In de parlementen schitterde Joris vooral door zijn enorme dossierkennis en redenaarstalent inzake communautaire dossiers in het algemeen, en met betrekking tot zijn Vlaams-Brabant in het bijzonder. Maar hij was ook een allround politicus, die over de meest uiteenlopende onderwerpen kon meepraten. Hij beheerste daarbij de kunst om nooit de man, maar steeds de bal te spelen en dwong - over de partijgrenzen heen – respect af”, aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een eerste reactie.