politiekastze_6.jpg

Kassiersters Brico Zemst werkonbekwaam door agressieve klant

zat 22 feb 2020

Twee kassiersters van het Brico-filiaal in Zemst zijn werkonbekwaam nadat een klant door het lint ging en hen agresseerde. De feiten vonden gisterenavond rond 18u30 plaats. Er loopt een onderzoek.

De man wou de winkel binnenstappen via de kassa’s in de plaats van de normale ingang te gebruiken. “Toen hij op zijn gedrag werd aangesproken, zei hij ‘dat hij deed wat hij wilde’,” vertelt een personeelslid van de winkel. “Toen hij nogmaals gewezen werd op het feit dat er nu eenmaal een procedure is, begon hij te schelden,” gaat hij verder. Vervolgens zou de man uitgehaald hebben naar één van de kassiersters. “Mijn collega kon de slag net ontwijken, maar kreeg twee stampen op haar been en viel op de grond,” legt het personeelslid uit. Een mannelijke collega die de vrouw probeerde te helpen, viel ook in de klappen.

Camerabeelden
De politie van de zone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) kwam ter plaatse, maar de agressieve man was al gaan lopen. De feiten zijn geregistreerd door de camera’s in de winkel. Brico vraagt ook aan klanten die het incident gefilmd hebben om de beelden te bezorgen. Er loopt een onderzoek naar de man, die vermoedelijk uit Mechelen komt.