Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kesterheide officieel erkend als natuurgebied

Kesterheide officieel erkend als natuurgebied

De Kesterheide in Gooik is officieel erkend als natuurgebied. Eerder was al 5 hectare als natuurgebied ingekleurd, nu gaat het in totaal om 25 hectare. Op 16 november om 11 uur geeft Natuurpunt Pajottenland tekst en uitleg in De Cam. 

Natuurpunt Pajottenland laat in een mededeling weten dat het blij is met de erkenning van de Kesterheide als natuurgebied. "Na jaren inspanningen, zoals de aankoop van het gebied, het beheren ervan en het organiseren van activiteiten, is de officiële erkenning nu een feit", zo klinkt het.

"Zo bevestigt de Vlaamse overheid dat de Kesterheide voor 100 procent binnen de Vlaamse en Europese doelstelling voor meer en betere natuur met plaats voor onder meer wandelaars en fietsers past." In het verleden waren verschillende percelen op de Kesterheide in handen van privé-eigenaars en nu zijn die gronden allemaal aangekocht door Natuurpunt. 

Voor Michel Doomst, de burgemeester van Gooik, is het belangrijk dat de Kesterheide een voor iedereen toegankelijk natuurgebied blijft.