pillen_medicatie.jpg

Koppel blijft in de cel voor vergiftiging vrouw in Affligem

din 5 okt 2021

De Brusselse raadkamer heeft vandaag de aanhouding bevestigd van een koppel uit Berlare. Ze zouden geprobeerd hebben om een 67-jarige vrouw te vergiftigen met hartmedicatie. Het gaat om de zoon en schoondochter van het slachtoffer. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde gaat het om een poging tot moord.

De zaak kwam aan het licht nadat de vrouw uit Affligem tot twee keer toe onwel werd na een bezoek van haar zoon en schoondochter uit Berlare. Na het bezoek kreeg de vrouw telkens last van haar hart. De tweede keer ging het zelfs om een hartstilstand, waarbij de vrouw op het nippertje gered kon worden. De artsen zouden toen medicatie in haar bloed hebben aangetroffen die het hart vertraagt en alarmeerden de autoriteiten. De speurders kregen al snel de zoon en schoondochter in het vizier omdat die laatste de bewuste medicatie een tijd geleden zou hebben genomen voor haar hartprobleem.

De man en de vrouw werden door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden, maar ontkennen de feiten. Vanmorgen verschenen ze voor de raadkamer, die hun aanhouding bevestigde. Daardoor blijven ze nog minstens een maand in de cel, al kunnen ze nog in beroep gaan tegen die beslissing.