Krijgt Zemst eerste curlingbanen van het land?

vrij 19 dec 2014

De kans is groot dat de eerste curlingbanen in ons land in Zemst zullen liggen. De Curling Club Mechelen heeft bij de Wereldfederatie alvast een dossier ingediend. In de eigen stad heeft de club geen plaats voor een curlingpiste, daarom wil ze uitbreiden naar buurgemeente Zemst

Curling is een Olymische wintersport die in eigen land snel aan populariteit wint. Maar tot nu toe zijn er in ons land nog geen echte curlingbanen. Curling Club Mechelen wou een piste laten aanleggen in Mechelen, maar de club kreeg er geen subisidies voor en er is ook geen plaats voor.

De club keek daarom over de gemeentegrens en vond in Zemst wel nog beschikbare grond. Het gemeentebestuur heeft zich al principieel akkoord verklaard om die grond ter beschikking te stellen. De club heeft naar eigen zeggen dan ook een ijzersterk dossier.

'Er zijn nog geen curlingbanen in ons land, de sport is groeiende en Zemst is centraal gelegen', zegt Dirk Heylen van Curling Club Mechelen én de Belgium Curling Association daarover in Het Laatste Nieuws.