Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kringwinkels zamelen dekens in voor daklozen

Kringwinkels zamelen dekens in voor daklozen

De kringwinkels van ViTeS in onder meer Brussel en de Vlaamse Rand starten met een inzamelactie voor dekens voor daklozen. “Zo staan we klaar als de grote koude begint”, aldus woordvoerder Ingrid De Roo.

Dat de kringwinkels van ViTeS daklozen willen helpen met een dekeninzameling is geen toeval. “Binnen ons project werken verschillende mensen die op straat geleefd hebben. We weten uit hun verhalen hoe hard het leven op straat is” zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkels ViTeS. “Als wij de daklozen een beetje kunnen helpen door het schenken van dekens dan doen we dat, zo simpel is dat.”

Elk jaar zijn er meer en meer dekens nodig. Dat merkt ViTeS zelf en dat blijkt ook uit studies. “Recent onderzoek toont aan dat er op tien jaar tijd een verviervoudiging is van het aantal dak- en thuislozen in Bussel. We zijn geschrokken van deze cijfers. Ook het feit dat er meer en meer minderjarigen en meisjes op straat slapen is verontrustend”, zegt De Roo. Het probleem stel zich trouwens lang niet alleen in Brussel. “In heel ons werkingsgebied, Brussel en Vlaams-Brabant met uitzondering van Hageland, krijgen we aanvragen voor ondersteuning” stelt De Roo. “We doen daarom een warme oproep om dekens in te zamelen. We komen de dekens gratis ophalen of je kan ze zelf binnenbrengen in een van de 11 winkelpunten.”