Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lange wachtrijen op Zaventem commercieel onhoudbaar

Lange wachtrijen op Zaventem commercieel onhoudbaar

De lange wachtrijen aan de veiligheidsscreening op Zaventem veroorzaken heel wat wrevel. Niet alleen bij de passagiers maar ook bij de vliegtuigmaatschappijen en de reisbureaus.

Vanaf vandaag werkt Brussels Airport op 80% van de normale capaciteit. Maar door het hoge aantal reizigers staan er lange wachtrijen aan de veiligheidscontroles net voor de vertrekhal. En dat is zeer nefast. Volgens de beroepsvereniging van reisbureaus (BTO) gaan hierdoor veel zakenreizigers Zaventem links laten liggen en kiezen voor buitenlandse luchthavens. De reisbureaus vragen de regering om het veiligheidsplan bij te sturen zodat een normale check-in binnen de 2 uren mogelijk wordt.

Ook vliegtuigmaatschappijen dringen aan op een andere aanpak. “Dit is vanuit commercieel oogpunt is dit niet houdbaar”, aldus Kim Daenen van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines.

Jambon overlegt over veiligheidslaatregelen op Zaventem

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon overlegt vanmiddag met de politievakbonden over de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven. Dat overleg stond morgen op de agenda maar is nu vervroegd.