Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lange wachtrijen verwacht op Brussels Airport

Lange wachtrijen verwacht op Brussels Airport

Met de krokusvakantie, traditioneel een drukkere periode, voor de deur, zint de luchthavenpolitie op Brussels Airport op stiptheidsacties. Reizigers nemen maar beter hun voorzorgen.

Het tekort aan mensen en middelen zit de luchthavenpolitie op Brussels Airport in Zaventem al langer hoog. Er werd al eerder met staking gedreigd door de politievakbonden. Met de krokusvakantie voor de deur komen er, na mislukt overleg tussen bonden en directie, nu stiptheidsacties op de luchthaven, anders gezegd: extra grondige controles van identiteitsbewijzen door de grenspolitie. Fikse vertragingen lijken daardoor onvermijdelijk.

De acties worden vanaf vrijdag verwacht, bij de start van de vakantieuittocht. Joery Dehaes van ACV zegt aan VRT dat de acties "desnoods de hele vakantie zullen duren, tenzij de directie alsnog met een bevredigend voorstel komt".  

Brussels Airport verwacht morgen 74.000 reizigers op de luchthaven en raadt alle reizigers aan om extra ruim op voorhand naar Zaventem te komen. (Foto: RINGtv archief)