Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

LED-verlichting op middenberm E40 Kraainem en Zaventem

LED-verlichting op middenberm E40 Kraainem en Zaventem

De komende weken worden de verkeersverbindingen van het knooppunt van Sint-Stevens-Woluwe ’s avonds en ‘s nachts afgesloten voor het verkeer. Het verkeer zal worden omgeleid via de omliggende op- en afrittencomplexen. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat er de huidige verlichting vervangen door LED-verlichting. De werkzaamheden vinden alleen ’s avonds en ’s nachts plaats, zodat het woon-werkverkeer geen extra hinder ondervindt.

Sinds begin oktober laat het Agentschap Wegen en Verkeer zo’n 340 nieuwe LED-armaturen plaatsen. Daarvoor worden in het verkeersknooppunt van Sint-Stevens-Woluwe zo’n 270 verlichtingspalen verwijderd en deels vervangen.

Omleiding via op- en afrittencomplex
Tijdens de week van 11 november zal Wegen en Verkeer de verbindingen van de Buitenring (rijrichting Waterloo/ Namen/ Antwerpen) met de E40 richting Brussel en de E40 richting Leuven afsluiten voor het verkeer. Automobilisten zullen worden omgeleid via het op- en afrittencomplex Zaventem – Henneaulaan (nr 3) van de Ring rond Brussel.

Volgende fase: Sterrebeek
De komende weken zullen ook de andere verbindingen van het knooppunt van Sint-Stevens-Woluwe op die manier worden aangepakt. Wanneer de aannemer op de verbinding van de E40 richting Leuven met de Binnenring richting Namen/Waterloo werkt, zal het verkeer worden omgeleid via het op- en afrittencomplex van Sterrebeek (nr 2) van de E40. Er zal telkens maar één verbinding tezelfdertijd worden afgesloten.

Het afsluiten van de verbindingslus zal telkens om 21 uur gebeuren en uiterlijk om 6 uur zal de weg weer worden opengesteld.

Foto: Wegen en Verkeer