Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerling Virgo Plus wordt onwel tijdens les LO en overlijdt

 

Leerling Virgo Plus wordt onwel tijdens les LO en overlijdt

Een leerling van het tweede jaar in de secundaire school Virgo Plus in Vilvoorde is overleden nadat ze gisteren onwel werd tijdens de les Lichamelijke Opvoeding. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in de loop van de dag overleed. In de school is de verslagenheid groot.

Gisterenmiddag werd een leerling van Virgo Plus onwel tijdens de les lichamelijke opvoeding. Omdat ze zich niet goed voelde, stopte het meisje met de les en ging zich samen met een klasgenoot opfrissen in de toiletten. Daar viel ze plots neer. “De leerkracht heeft onmiddellijk de eerste zorgen toegediend, waarna de mensen van de MUG de reanimatie hebben overgenomen”, zegt directrice Anneleen De Doncker. “De leerling werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis en de ouders werden verwittigd. Gisteravond kregen we jammer genoeg het nieuws dat de leerling overleden is. We willen ons medeleven uitdrukkelijk betuigen aan de ouders en de familie van onze leerling.”

Het is niet duidelijk of de leerling in het verleden al medische problemen had. Het overlijden komt hard aan in de Vilvoordse school. “De hulpdiensten hebben bevestigd dat de leerkracht alles heeft gedaan wat hij kon. Ze zijn daarvoor opgeleid”, gaat De Doncker verder. “We doen er ook alles aan om leerlingen zo goed mogelijk op te vangen en te ondersteunen. De klasgenoten zullen bijgestaan worden door hun leerkrachten en medewerkers van het CLB. We richten ook een stille ruimte in waar de leerlingen hun verdriet kunnen uiten.”

Foto: Facebook Virgo Plus Vilvoorde

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.