Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen Atheneum Halle winnen 3D-print van zichzelf met wiskundewedstrijd

Leerlingen Atheneum Halle winnen 3D-print van zichzelf met wiskundewedstrijd

De klas van meneer Bosmans in het Koninklijk Atheneum van Halle heeft de wiskiewedstrijd van #WiskundePlantyn gewonnen. Ze mochten als prijs op bezoek bij Materialise, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-printing.

 

Wiskundige selfie

Eind februari lanceerde #WiskundePlantyn het tweede luik van de wiskie-wedstrijd. Deze wedstrijd hield in dat leerlingen een wiskundige selfie moesten insturen, samen met de leerlingen van de klas en de wiskundeleerkracht. De wedstrijd liep af op 14 maart, pi-dag dus. Daarom was het onderwerp van deze wiskie ook het getal ‘pi’, wat bij benadering voor de waarde 3,14 zorgt.

Meeste 'likes'

Plantyn kreeg heel wat originele inzendingen. Uit die 120 wiskie’s werden er 10 geselecteerd door de jury. Deze foto’s werden op Facebook gepost, waarna iedereen kon stemmen door de foto te liken. De wiskie met het hoogste aantal likes (maar liefst 2171) was die van de klas van meneer Bosmans in het Koninklijk Atheneum van Halle.

3D print van zichzelf

De winnaars mochten op bezoek gaan bij Materialise, waar ze een rondleiding kregen, ingescand werden en ook zelf aan de slag mochten. Ze ontwierpen hun klasnaam en kregen die uitgeprint mee. 'Mijn leerlingen waren unaniem: ze vonden het superinteressant, echt waar. Ik heb geen enkele negatieve reactie gehoord. Ze dromen nu al van een 3D-printer', aldus meneer Bosmans. 

Op maandag 1 juni krijgen de leerlingen op school een 3D-portret van zichzelf.