Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen tweede en derde graad vanaf 10 mei voltijds naar school

Leerlingen tweede en derde graad vanaf 10 mei voltijds naar school

Leerlingen uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs mogen vanaf 10 mei opnieuw voltijds naar school. Dat hebben de verschillende onderwijspartners beslist in overleg met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Na de paasvakantie herstartte het onderwijs op dezelfde manier dan voor de verlengde paasvakantie. Dat wil zeggen dat het kleuteronderwijs, lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs voltijds naar school mochten, maar leerlingen van het derde tot het zesde middelbaar halftijds afstandsonderwijs moesten blijven volgen. Vanaf 10 mei mogen ook zij terug voltijds naar school.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts pleit er al langer voor om de scholen volledig te heropenen. Niet alleen in het belang van het mentale welzijn van de leerlingen, maar ook omdat anders de leerachterstand nog meer zou toenemen. De onderwijsministers van ons land waren al overeengekomen om op 3 mei alle leerlingen voltijds terug naar school te sturen. Maar door het traag aantal dalende besmettingen wordt dat nu dus met een week uitgesteld.

De Vlaamse Scholierenkoepel is opgetogen dat er na lang aandringen een duidelijk signaal wordt gegeven.“Dit is een goeie zaak voor het welbevinden én de leerkwaliteit,” reageert voorzitter Louis Notte. “Er zal ook aandacht moeten zijn voor het onthaal van leerlingen die toch bang zijn in de huidige situatie. Dat er ook opnieuw meer perspectief komt voor activiteiten buiten school geeft hoop dat we op een toffe manier dit zware schooljaar kunnen afsluiten.”