caytan.png

Lidl koopt leegstaande Spar-winkel vlakbij Caytan-site

woe 9 jan 2019

Lidl heeft de gebouwen van de voormalige Spar-winkel langs de Nerviërstraat in Asse gekocht. Op de achterliggende Caytan-site plant de Duitse supermarktketen namelijk een nieuwe winkel.

De Spar-winkel verhuisde twee jaar geleden naar een nieuwe vestiging langs de Gentsesteenweg. Lidl koopt de gebouwen voor en naast de Caytan-site nu aan zodat het meer ruimte kan maken voor de geplande nieuwe Lidl-winkel. Hoeveel de Duitse daarvoor betaalt, is niet duidelijk. Wel moet er een oplossing gezocht worden voor de dierenspeciaalzaak Tom&Co. Door de komst van de Lidl zou de toegang tot die winkel beperkt kunnen worden.

Vorig jaar kocht Lidl de Caytan-site al voor 1,7 miljoen euro. Daarnaast moet het nog eens voor 300.000 euro saneringswerken uitvoeren. De Caytan-site staat namelijk al jaren leeg. Tot eind jaren’60 was het de hoofdzetel van de voormalige hoedenmakerij. Nadien deed de 66 are grote site dienst als opslagplaats van de gemeente Asse.

Lidl kreeg van de gemeente Asse intussen al een omgevingsvergunning voor de supermarkt. Binnenkort gaan alle huidige gebouwen tegen de vlakte. De winkel, die Lidl in 2020 hoopt te openen, wordt zo’n 2.000 vierkante meter groot. Er zouden 30 tot 35 werknemers aan de slag kunnen.