Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Londerzeel betreurt dat NMBS fietspunten niet meer ondersteunt

Londerzeel betreurt dat NMBS fietspunten niet meer ondersteunt

Londerzeel betreurt de beslissing van de NMBS om de financiële steun aan het FietsPunt stop te zetten en vraagt de NMBS hierop terug te komen.

Het gemeentebestuur van Londerzeel vernam gisteren via de media dat de NMBS in 2016 stopt met de financiële steun aan 15 van de 43 fietspunten, waaronder ook aan dat van Londerzeel. En dat nieuw viel in Londerzeel niet in goede aarde.

Onderhoud stationsomgeving en fietsenstalling

De medewerkers van Fietspunt Londerzeel, die in het stationsgebouw van Londerzeel zijn ondergebracht, onderhouden de stationsomgeving in Londerzeel en Malderen. Daarnaast onderhouden ze de fietsenstalling en houden ze er toezicht op. Op vraag van pendelaars en tegen betaling voeren ze kleine herstellingen uit en zorgen ook voor fietsverhuur aan pendelaars en toeristen.

Goed voor sociale tewerkstelling

'Het gemeentebestuur is voorstander van het behoud van het Fietspunt, want sociale economie en sociale tewerkstelling hebben zijn plaats binnen in ons beleid', benadrukt burgemeester Jozef De Borger. Via het Fietspunt worden mensen uit de sociale economie immers terug naar de arbeidsmarkt geleid.

Dienstverlening in het gedrang?

'De medewerkers van het Fietspunt zorgen ook maandelijks voor de bedeling van het gemeentelijk informatieblad en vele verenigingen doen ook een beroep op het Fietspunt voor de bedeling van hun flyers en brochures. Het zou zeer jammer zijn als deze dienstverlening in het gedrang komt', aldus De Borger.