Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Londerzeel nieuwe focusgemeente tijdens het Gordelfestival 2015

 

Londerzeel nieuwe focusgemeente tijdens het Gordelfestival 2015

Londerzeel wordt de nieuwe focusgemeente tijdens het Gordelfestival. Een opmerkelijke keuze omdat Londerzeel al wat verder in de Rand ligt.

Naast de vaste trefpunten in het provinciedomein in Huizingen en het Bloso-centrum in Hofstade is er tijdens het Gordelfestival ook telkens een focusgemeente van waaruit wandel- en fietstochten vertrekken en waar ook allerlei activiteiten worden georganiseerd.

De voorbije jaren waren Pepingen en Vilvoorde de gastgemeenten. Dit jaar wordt dat Londerzeel. Geen evidente keuzen omdat Londerzeel een gemeente is die minder centraal gelegen is. Maar Vlaams Parlementslid Nadia Sminate (N-VA) heeft de troeven van haar thuisgemeente binnen haar partij bij minister van Sport Philippe Muyters en minister Ben Weyts onderstreept en haalt nu haar slag thuis. “De gemeente beschikt over diverse wandel- en fietsroutes die kronkelen langs mooie groene plekjes, natuur- en bosgebieden', benadrukt Sminate. Vorig jaar namen 23.000 mensen deel aan het Gordelfestival

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.