Londerzeel stelt handhavings- en integratieambtenaar aan

don 27 feb 2020

In de nasleep van de grootschalige vechtpartij tussen jongeren op de parking van een grootwarenhuis vorige maand, gaat de gemeente Londerzeel een handhavings- en integratieambtenaar aanwerven. 

 

De handhavings- en integratieambtenaar zal deel uitmaken van de speciaal opgerichte veiligheidscel van de gemeente. Hij moet het integraal veiligheidsplan verder uitwerken, zich toeleggen op de integratie van nieuwe inwoners en bemiddelen tussen alle betrokken actoren.

“Op deze wijze versterken we onze mogelijkheden om het onveiligheidsgevoel bij heel wat inwoners weg te nemen. En breiden we onze impact uit op de onderliggende factoren die mee aanleiding kunnen geven tot problematisch gedrag. Dat is wat de Londerzelenaar van ons als bestuur verwacht” zegt burgemeester van Londerzeel Conny Moons (LWD).

Londerzeel hoopt met het beleid de oorzaken van het ontspoorde gedrag van bepaalde daders aan te pakken. Eerder besliste de gemeenteraad al dat jongeren voortaan vanaf 14 in plaats van 16 jaar een GAS-boete kunnen krijgen en dat die boetes ook verhoogd worden.