Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Londerzeelse treinreizigers kunnen opnieuw schuilen in station

Londerzeelse treinreizigers kunnen opnieuw schuilen in station

De wachtzaal van het gesloten treinstation van Londerzeel zal opnieuw open gesteld worden voor het publiek. Dat zijn de gemeente, de NMBS en de groep Intro, die het Londerzeelse Fietspunt uitbaat, overeengekomen.

Vorig jaar sloot de NMBS de loketten van onder meer Haacht, Asse en Londerzeel. Volgens de NMBS waren deze loketten weinig rendabel waardoor reizigers hun ticket nu noodgedwongen moeten kopen aan een automaat.

Tegen de sluiting in Londerzeel was er heel wat kritiek. “Maar de NMBS heeft de klachten ernstig genomen en is nu tot een akkoord gekomen met de gemeente en de groep Intro dat het Londerzeelse fietspunt uitbaat. Daarin werd afgesproken dat de groep Intro het stationsgebouw elke werkdag vanaf 7u zal openen. Het is de bedoeling dat de reizigers op een min of meer comfortabele manier kunnen wachten”, zegt Eddy Van den Eede van Beweging.net.

Vanmorgen werd het loket een eerste keer opnieuw geopend, net op tijd met dit gure winterweer. Er is voorlopig wel geen verwarming of elektriciteit. (foto Google Street View)