Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maand van de Lambiek: Den Herberg kookt met lambiek en geuze

 

Maand van de Lambiek: Den Herberg kookt met lambiek en geuze

Afgelopen weekend was het derde weekend van de Maand van de Lambiek van Toerisme Vlaams-Brabant. Thema dit keer was culinair genieten. Dat gebeurde met overvloed in brouwerij-café Den Herberg in Buizingen bij Halle.

Tijdens de Maand van de Lambiek valt er vijf weekends lang vanalles te beleven in en rond de verschillende lambiekbrouwerijen en -stekerijen. In Brouwerij Café Den Herberg in Buizingen pakten ze uit met iets nieuws. Chef-kok Tom Van Der Mynsbrugge maakte verrassende gerechten met de Lambiek en Geuze die ter plaatse gebrouwd wordt. “De tijd dat bier alleen voor stoofpotjes gebruikt werd, is voorbij. Je kan bier in koude en warme gerechten gebruiken, maar ook bij desserts. Een souflee, een tiramisu met bier, noem maar op”, zegt Van Der Mynsbrugge.

Meer dan 180 ingeschreven fijnproevers konden genieten van drie gerechten die met bier bereid werden: osso bucco, kip en veggie halloumi. Als dessert stond er ook een Brusselse wafel met lambiekbier op het menu.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.