Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Machelen protesteert tegen ontsluiting supergevangenis in Haren

Machelen protesteert tegen ontsluiting supergevangenis in Haren

Machelen wil niet dat de toegangsweg naar de nieuwe supergevangenis van Haren via de Woluwelaan in Diegem loopt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De supergevangenis zal gebouwd worden op de site tussen de Woluwelaan, de Haachtsesteenweg en de spoorlijn in Haren, net op de grens met Machelen. Het gevangenisdorp zal 1200 gedetineerden huisvesten en zal, als alles volgens plan verloopt, in 2018 de deuren openen.

Maar over de toegangsweg wordt nog hevig gekibbeld. Brussel wil die aanleggen via de Woluwelaan in Diegem omdat de Haachtsesteenweg nu al overvol zit. Maar daar is Machels burgemeester Jean-Pierre De Groef (Sp.a) het niet mee eens. “De gevangenis komt volledig op Brussels grondgebied te liggen. Waarom moeten wij dan de lasten dragen”, aldus De Groef in een reactie in Het Laatste Nieuws.

Als Brussel toch opteert voor de Woluwelaan zal er nog een hartig woordje gesproken moeten worden met Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. Want het agentschap wil de  Woluwelaan herleiden tot een rijweg met slechts één rijvak in beide richtingen om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid van de Machelse deelgemeente te verbeteren. Het heeft volgens De Groef dan ook geen zin om uitgerekend daar een ontsluitingsweg voor de gevangenis aan te leggen.