Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Machelen stopt speelpleinwerking nadat twee animatoren positief testen

Machelen stopt speelpleinwerking nadat twee animatoren positief testen

De gemeente Machelen stopt de speelpleinwerking aan de Bosveldsite. Twee animatoren testten positief. Er is geen reden om zich zorgen te maken, maar om te vermijden dat de besmetting zich verspreidt, wordt de volledige speelpleinwerking gesloten.

 

Door een coronabesmetting bij Twee animatoren heeft de gemeente beslist om preventief de volledige speelpleinwerking aan de Bosveldsite stop te zetten. “Enkel de kinderen uit de getroffen bubbels hadden rechtsreeks contact de betrokken animatoren. Maar we willen geen risico’s nemen en sluiten alle zeven bubbels", zegt burgemeester Steve Claeys. “De sportkampen blijven doorgaan zoals gepland. Zij hebben geen contact gehad met de speelpleinwerking.”

De gemeente rekent erop dat de besmetting beperkt blijft. "Alle veiligheidsmaatregelen werden opgevolgd. Het spelmateriaal werd regelmatig ontsmet, het gebouw kreeg dit weekend een grondige poets- en ontsmettingsbeurt, de animatoren blijven allemaal bij hun bubbel en dragen permanent een mondmasker", aldus Claeys.

De ouders van de kinderen worden allemaal gecontacteerd en geïnformeerd. De gemeente Machelen raadt de kinderen uit de bubbels van de besmette animatoren aan zich best zo snel mogelijk laten testen. De gemeente bekijkt of het speelpleinen tegen 23 augustus opnieuw kan openen.