Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man die door politie in Huizingen werd neergeschoten, was ongewapend

Man die door politie in Huizingen werd neergeschoten, was ongewapend

De man die gisteren in Huizingen onder vuur werd genomen door de politie was ongewapend. Maar hij gedroeg zich alsof hij een wapen verborgen hield, dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

De politie kreeg rond 14u een melding binnen over een gewapende man die de politie opwachtte in zijn woning aan de Kortestraat in Huizingen. Patrouilles van de politiezones Beersel en Halle kwamen ter plaatse.

De 45-jarige man stond de agenten op te wachten met zijn hand in zijn jaszak en deed alsof hij daar een wapen verborgen hield. De man werd verschillende keren aangemaand om zijn handen zichtbaar te maken. Maar daar gaf hij geen gevolg af.  Toen de man op de agenten afstapte werd een waarschuwingsschot gelost. Maar de man bleef met zijn hand in zijn jaszak op de agenten afstappen. De agenten voelden zich bedreigd en hebben uiteindelijk op de man geschoten.  Hij werd geraakt door één kogel en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het comité P, dat de politiediensten controleert, heeft een onderzoek geopend. "Maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat het politionele geweld ook gewettigd was", aldus het parket.

De man die onder vuur werd genomen verkeert in levensgevaar en ondergaat momenteel verschillende operaties.