Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meer dan 10.000 parkeerboetes uitgeschreven voorbije maanden in Halle

Meer dan 10.000 parkeerboetes uitgeschreven voorbije maanden in Halle

Sinds Halle in maart van dit jaar een nieuw parkeerplan invoerde, schreef het parkeerbedrijf al meer dan 10.000 parkeerboetes uit. De controles door parkeerwachters brachten zo’n slordige 185.000 euro op.

In maart voerde Halle een nieuw parkeersysteem met nieuwe parkeerautomaten en drie grote betalende zones. Als algemene regel geldt: hoe dichter bij het stadscentrum, hoe meer je betaalt voor een parkeerticket. Tot en met juni haalde het parkeerbedrijf 542.000 euro op aan abonnementen, tickets en boetes. Dat leverde de stad Halle zo’n 342.000 euro op en het parkeerbedrijf 200.000 euro. De meeste boetes werden uitgeschreven in de Sint-Rochuswijk. Ongeveer 60% van de parkeerboetes werden in het stadscentrum zelf uitgeschreven. Op het Possozplein werden de meeste boetes uitgeschreven.

Oppositiepartij N-VA stelt zich vragen bij de cijfers. “Een eerste indruk van de cijfers geven geen fraai beeld van het parkeerbeleid. Niet alleen wordt er veel beboet, slechts iets meer dan de helft van alle inkomsten vloeit terug naar de stad”, zegt gemeenteraadslid Benjamin Swalens. “Had men de Hallenaar als alternatief voor het betalend parkeren enkele gratis randparkings aangeboden en de eerste bewonerskaarten gratis gehouden dan was de rekening voor de Hallenaar beslist lager uitgevallen.”