Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meer vaste contracten zou veiligheid op Zaventem verbeteren, zegt BTB-ABVV

Meer vaste contracten zou veiligheid op Zaventem verbeteren, zegt BTB-ABVV

BTB-ABVV heeft vandaag 6 mei uitgeroepen tot ‘Dag van de Bagagist’. Met het initiatief wil de socialistische transportbond de bagageafhandelaars op Zaventem op een positieve manier in het daglicht plaatsen.

De bagageafhandelaars werden na de aanslagen volgens de socialistische vakbond gestigmatiseerd door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Volgens de BTB-ABVV liet de minister in interviews uitschijnen dat het probleem van geradicaliseerde werknemers schering en inslag was bij de bagagehandelaars. “Als er al enkele radicalen zouden zijn onder de handlers, dat de veiligheidsdiensten dan hun werk doen. Radicalen horen niet thuis in deze cruciale veiligheidsjobs. Maar maak de bagagisten niet verdacht als groep”, aldus BTB-voorzitter Moreels enkele dagen geleden in een open brief.

Meer vaste contracten zou veiligheid verbeteren

Om de handlers op een positieve manier in het daglicht te plaatsen werd 6 mei door de BTB uitgeroepen tot ‘Dag van de Bagagist”. Op de invalsaswegen naar de luchthaven deelden de militanten pamfletten uit aan de reizigers. Daarin wordt benadrukt dat de bagageafhandelaars meteen na de aanslagen maar ook bij de heropstart van de luchthaven zware inspanningen hebben geleverd. Ook wordt er opgeroepen tot meer veiligheid op Brussels Airport. Nu wordt er al te vaak met interims gewerkt en daar knelt volgens de vakbond het veiligheidsschoentje. "De selectie- en veiligheidsprocedures zijn voor tijdelijk personeel immers minder streng dan voor werknemers die met een vast contract worden aangenomen", dat zei Rodney Talboom in gesprek met Het Journaal op Eén.