Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Merchtem schrapt blauwe zone en bewonerskaarten in nieuw parkeerplan

Merchtem schrapt blauwe zone en bewonerskaarten in nieuw parkeerplan

Merchtem voert na Nieuwjaar een nieuw parkeerbeleid in. Daarbij worden de blauwe zone en de bewonerskaarten afgeschaft. In nagenoeg het hele centrum geldt een 60 minuten-parkeerregel. Wie langer in het centrum wil blijven, kan zijn wagen kwijt in één van de randparkings.

“We hebben besloten om de blauwe zone af te schaffen aangezien die letterlijk en figuurlijk op zijn grenzen botste,” aldus burgemeester Maarten Mast. “Het oorspronkelijke idee was om de zone nog te vergroten, maar dan zou nagenoeg het hele centrum ingekleurd worden als blauwe zone.

De gemeente Merchtem reikt momenteel ook evenveel bewonerskaarten uit als dat er parkeerplaatsen zijn in de blauwe zone. “Op die manier schiet je het doel van de blauwe zone voorbij, namelijk genoeg parkeerplaatsen voor de handelaars creëren,” weet schepen van Mobiliteit Lien Casier.

Voorafgaand aan het nieuwe parkeerplan werden meerdere opties besproken met alle mogelijke spelers. De 60-minutenparkeerplaatsen bleken de voorkeur weg te dragen. Die regel geldt vanaf Nieuwjaar in zo goed als de hele handelskern. Wie langer in het centrum wil blijven, kan parkeren op plekken zoals Mieregemplein, August De Boeckhuis, Dendermondestraaat, Krekelendries,… Ook op de Markt blijft het merendeel van de plaatsen voor langparkeerders.

Na negen maanden wordt de nieuwe situatie geëvalueerd.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.