politiekantoor_gent.png

Merchtemnaar overlijdt na arrestatie door Gentse politie

zon 29 dec 2019

Een 25-jarige Merchtemnaar is zondagmiddag overleden nadat hij daags voordien aan het politiekantoor van de Gentse wijk Ekkergem in elkaar zakte. De man, die ontsnapt was uit een psychiatrische instelling, werd opgepakt omdat hij rake klappen uitdeelde in het Gentse stadscentrum. Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak.

De man zou zaterdagnacht ruzie hebben gezocht met verschillende voorbijgangers. Vijf mensen, waarvan twee agenten, kregen klappen. Eén van andere slachtoffers moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor verzorging. De man werd opgepakt en naar het ziekenhuis van Ekkergem gebracht. Kort daarop zakte de man in elkaar. Hij werd ter plaatse gereanimeerd, maar overleed zondagmiddag in het UZ van Gent.

De Merchtemnaar zou onder invloed geweest zijn van drugs. Daarom wordt een toxicologisch onderzoek uitgevoerd. Een wetsgeneesheer moet ook de exacte doodsoorzaak vaststellen. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft twee onderzoeken geopend. Het ene focust zich op de feiten van agressie die de 25-jarige man uit Merchtem gepleegd zou hebben, het andere op het politieoptreden.

Foto: Google Maps