Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mobiel lab en sneltests op Brussels Airport

Mobiel lab en sneltests op Brussels Airport

Het mobiel lab op Brussels Airport heeft zijn deuren geopend. Daardoor kunnen tests die op de luchthaven werden afgenomen, meteen ter plaatse geanalyseerd worden. Er zijn nu ook sneltests mogelijk waarbij het resultaat al binnen vier uur beschikbaar is. 

Het mobiel laboratorium moet ervoor zorgen dat resultaten van PCR-tests gemiddeld binnen de 9 en maximaal 24 uur na afname bekend zijn. Reizigers kennen zo sneller hun resultaten. "Dankzij het labo ter plaatse zijn nu ook PCR-sneltests mogelijk waarbij het resultaat al binnen vier uur beschikbaar is. Dat is vooral nuttig voor vertrekkende passagiers die een negatief testcertificaat nodig hebben om naar een bepaalde bestemming te reizen", luidt het bij Brussels Airport. Op een maand tijd hebben al meer dan 7.000 mensen zich laten testen op de luchthaven.

Naast reizigers kunnen ook piloten, boordpersoneel van luchtvaartmaatschappijen en werknemers op de luchthaven getest worden in het testcentrum op de luchthaven. "Ook wie niet reist, maar zich moet laten testen in het kader van de contact tracing, of een voorschrift heeft van een arts, kan in het centrum terecht. Deze bijkomende testcapaciteit blijft noodzakelijk en belangrijk in de huidige gezondheidscrisis", zegt Brussels Airport.